Compressor
Project

Hoe kun je luchtdruk zó controleren dat de productie continuïteit gewaarborgd blijft?

  • 16 april 2015
  • 3 min

Voor een klant die machines voor luchtdruk maakt, heeft ICT met behulp van het Machine Control Platform de besturing gerealiseerd.

Compressor besturing

Voor een klant die machines voor luchtdruk maakt, heeft ICT met behulp van het Machine Control Platform de besturing gerealiseerd. In een compressor zitten verschillende componenten die moeten worden aangestuurd en sensoren die moeten worden ingelezen. Deze machines staan in productie omgevingen waar bij het wegvallen van de luchtdruk de lijn stil ligt. Betrouwbaarheid is dan ook essentieel. Er zijn ook verschillende modellen van deze machine en de besturing moet dus voor alle types geschikt zijn.

Belangrijk is dat de besturing een exact passende bediening heeft voor de machine. De bediening moet exact aansluiten op de mogelijkheden van de compressor (kan dat teveel gebruik van machine, machine, machine). Ook wil de fabrikant hiermee een herkenbaar product leveren voor de markt. Verder is het belangrijk dat de besturing voor een lange periode beschikbaar is.

Probleemstelling

De situatie is dat de huidige besturing moeilijk te leveren blijft door beperkte / gebrek aan beschikbaarheid van componenten. Er moet dus een stap gemaakt worden. Ook omdat de wens is geuit om nieuwe features toe te voegen, is de vraag naar een nieuwe besturing gerezen.

Bij deze nieuwe besturing is het belangrijk dat er meer communicatiemogelijkheden zijn, software eenvoudig ge-update kan worden en dat er verbeterde HMI en remote supportmogelijkheden zijn. Een ander belangrijke stap is het verminderen van de bekabeling in de machine. Nu wordt elke sensor en I/O terug gevoerd naar de besturing. Dit moet veranderen naar een remote-IO configuratie.

Belangrijk is ook de prijs. De machine wordt in hoge aantallen gemaakt, waardoor elke besparing op de besturing direct goed zichtbaar is.

De wens is er ook bij de klant om zelf applicaties te kunnen toevoegen. Zo kan men eenvoudiger functionaliteit uitbreiden waardoor klanten beter bediend kunnen worden en up-to-date blijven met de besturing.

Resultaat

De klant is zeer tevreden over de nieuwe besturing en de mogelijkheden die deze biedt. Het is inmiddels geïntroduceerd en wordt met de nieuwe machines uitgeleverd. De klant heeft zelf ook inmiddels verschillende applicaties toegevoegd.

Er is een echte stap voorwaarts gemaakt qua reductie van interne machine bekabeling, communicatie met verschillende industrie netwerken, toegankelijkheid tot de besturing en software update en error logging.

De ROI laat gunstige cijfers zien door kosten besparing op de besturing en uitbouw naar nieuwe toepassingen. De besturing is weer up-to-date en kent verschillende mogelijkheden waarmee de klant zich in de markt kan onderscheiden.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

Stuur een mail Maak een connectie
ICT Group Kantoor