InMotion is een studententeam verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven dat zich richt zich op duurzame mobiliteit. Het doel van InMotion is het oplossen van het enige obstakel dat mensen er nog van weerhoudt elektrisch te gaan rijden, namelijk laadduur.

Charging ahead

Het doel van InMotion is om de laadduur te reduceren tot de tijd die het kost om de tank van een traditionele auto te vullen, dit noemen zij Electric Refueling. Ze willen de potentie van het snel-laden op het toneel zetten door deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans in de Garage 56 klasse met een volledig elektrische racewagen. Hiermee dwingt het team zichzelf om batterij-technologie te ontwikkelen die doorslaggevend zal zijn voor de auto-industrie.

InMotion

Raceauto 'The Revolution'

InMotion startte in 2019 met de bouw van de huidige raceauto, The Revolution. De auto behaalde tijdens testen op Circuit Zandvoort al een topsnelheid van 260 kilometer per uur en dat kan volgens modellen zelfs richting de 300 kilometer per uur. Opmerkelijk is het batterijpakket, dat dezelfde capaciteit heeft als een standaard Tesla model 3 (58 kilowattuur) maar minstens twee keer zo snel oplaadt, namelijk in minder dan twaalf minuten.  Momenteel werkt het InMotion team aan de volgende generatie batterijpakket, met als doel om de oplaadtijd te verkorten tot enkele minuten. Het ultieme doel van InMotion: De 24 uursrace van Le Mans als eerste ter wereld volledig elektrisch uitrijden.

Jarenlange samenwerking ICT Group

ICT Group en InMotion werken al sinds 2015 samen. Met name het Motar team van ICT Electronics speelt hierin een belangrijke rol. Motar is het platform van ICT Group voor model-based software development voor voertuigen. Met het platform kunnen engineers op een grafische wijze een functioneel model samenstellen in de bekende omgeving van MATLAB/Simulink. Vanuit het Simulink-model genereert het platform automatisch en foutloos de bijbehorende software voor de electronic control units (ECU) van TTTech Auto.

TTTech controller

Partnership TTTech Auto

Naast de samenwerking met InMotion is er ook al jarenlang een partnership tussen ICT Group en  TTTech Auto, leverancier van de hoogwaardige ECU's. Deze worden gebruikt voor de aansturing van elke elektronische functie in de raceauto.

Motar TTTech

Video InMotion raceauto op circuit Zandvoort

Bekijk hier de beelden van de test, race- en media dag in maart op circuit Zandvoort.