InMotion, het studentenraceteam van de TU/e presenteerde gisteren zijn Revolution: de nieuwste Endurance Racer. ICT Group is een trotse partner sinds 2015 en ondersteunt InMotion met het modelgebaseerd ontwikkelingsproductieplatform Motar.

ICT heeft het studententeam geholpen met de ontwikkeling van hun eerste elektrische auto: de Fusion. Dankzij Motar heeft ICT de Electronic Control Units (ECU’s) ontwikkeld voor de complete auto. Motar bestaat uit de hardware- en platformsoftware van de ECU. Het platform zorgde ervoor dat InMotion software kon ontwikkelen en testen voor hun Fusion-auto die hergebruikt kon worden in de wagens die volgde; de Revolution.

InMotion

Gerlach Delissen Photography

Het team van InMotion heeft vanaf eind 2020 volop getest. Zo is het accupakket, het hart van deze unieke elektrische racewagen, getest op zijn snellaadcapaciteiten. Het opladen duurt nu twaalf minuten. Daarnaast is de racewagen uitvoerig getest op Breda International Airport, waar de eerste rijdende testen gedaan zijn tot 205 kilometer per uur. Deze tests zijn gedaan om kostbare data te verzamelen en de racewagen zo stabiel mogelijk te laten rijden.

Dat het opladen slechts 12 minuten duurt, dat is een bijzonder knappe prestatie. Studententeam InMotion werkt toe naar de 24-uurs race van Le Mans, waar het team aan wil deelnemen in 2023. “Het team is nu al super trots op de prestaties die we tijdens het testen neer hebben kunnen zetten. We denken dan ook dat wij met deze auto een geweldige eerste stap maken in de richting van “Electric Refueling”, laat de meer dan trotse team manager Rainier Heijne weten. Laura van Erp, accountmanager bij InMotion reageert hierop: “ICT is een betrouwbare partner van InMotion en we zijn er trots op om samen te werken met dit innovatie gedreven bedrijf. Dankzij de samenwerking is het mogelijk voor onze Endurance racer om zijn eerste meters te rijden en snel op te laden op de baan.”

Tot nu toe heeft het team al een aantal ronde records op zijn naam staan: het elektrische ronderecord op Circuit Zandvoort, Circuit Zolder en TT Circuit Assen. Koen Peppelman, Business Unit Manager R&D Engineering Products van ICT: ” We zijn verheugd om bij te dragen aan het doel van InMotion om het opladen net zo snel en handig te maken als tanken. Met de Revolution is InMotion weer een stap dichter bij het einddoel: Le Mans in 2023. Omdat we voorop lopen bij veel van de nieuwste ontwikkelingen in de auto-industrie hebben we met succes het Motar-platform ontwikkeld. Het platform helpt bij het meest complexe deel van innovatieprocessen: het samenstellen van het procesmodel in code voor de embedded software. In het geval van InMotion worden de ECU’s gebruikt voor de aansturing van elke elektronische functie in de auto. We hebben dit in nauwe samenwerking ontwikkeld en Motar stelt ons in staat om veel van de ontwikkelde en geteste software te hergebruiken voor de volgende auto’s van het team. We kunnen niet wachten om te beginnen met het breken van meer records.”

Meer informatie?

Neem contact op met Koen Peppelman

Stuur een mail Maak een connectie
Koen Peppelman