ICT Group en InMotion hebben de verlenging van hun samenwerking aangekondigd. InMotion is een autoraceteam dat bestaat uit studenten van de TU Eindhoven en Fontys Hogescholen. ICT is sinds 2015 partner van InMotion.

ICT heeft het studententeam geholpen met de ontwikkeling van hun eerste elektrische auto: de Fusion. Door het leveren van een modelgebaseerd ontwikkelingsproductieplatform – Motar – heeft ICT de Electronic Control Units (ECU’s) ontwikkeld voor de complete auto. Motar bestaat uit de hardware- en platformsoftware van de ECU. Het platform zorgde ervoor dat InMotion software kon ontwikkelen en testen voor hun Fusion-auto die hergebruikt kon worden in de wagens die volgden.

InMotion heeft als missie het opladen net zo snel en handig te maken als tanken: Elektrisch tanken. Het raceteam gaat het potentieel van elektrisch tanken laten zien door in 2023 met een volledig elektrische Endurance raceauto deel te nemen aan de Garage 56-klasse tijdens de 24 uur van Le Mans. Laura van Erp, accountmanager bij InMotion reageert hierop: “ICT is een betrouwbare partner van InMotion en we zijn er trots op om samen te werken met dit innovatie gedreven bedrijf. Dankzij de samenwerking is het mogelijk voor onze Endurance racer om zijn eerste meters te rijden en snel op te laden op de baan.”

“ICT is een betrouwbare partner van InMotion en we zijn er trots op om samen te werken met dit innovatie gedreven bedrijf.”

Laura van Erp, Account manager at InMotion

Tot nu toe heeft het team al een aantal ronderecords op zijn naam staan: het elektrische ronderecord op Circuit Zandvoort, Circuit Zolder en TT Circuit Assen. Koen Peppelman, Business Unit Manager R&D Engineering Products van ICT: ” We zijn verheugd om bij te dragen aan het doel van InMotion om het opladen net zo snel en handig te maken als tanken. Omdat we voorop lopen bij veel van de nieuwste ontwikkelingen in de auto-industrie hebben we met succes het Motar-platform ontwikkeld. Het platform helpt bij het meest complexe deel van innovatieprocessen: het samenstellen van het procesmodel in code voor de embedded software. In het geval van InMotion worden de ECU’s gebruikt voor de aansturing van elke elektronische functie in de auto. We hebben dit in nauwe samenwerking ontwikkeld en Motar stelt ons in staat om veel van de ontwikkelde en geteste software te hergebruiken voor de volgende auto’s van het team. We kunnen niet wachten om te beginnen met het breken van de volgende records.”

Meer informatie?

Neem contact op met Koen Peppelman

Stuur een mail Maak een connectie
Koen Peppelman